ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວໃຫ້ຖືກຕ້ອງ ແລະ ແຊບຕາມແບບດັ້ງເດີມ, ຮູ້ຈັກປະຍຸກນໍາໃຊ້ວັດຖຸດິບຕ່າງໆໃນການປະກອບອາຫານ, ສຶກສາຫຼັກການ ຂັ້ນຕອນຕ່າງໆໃນການປຸງແຕ່ງ, ການກຽມວັດຖຸດິບປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍໃສ່ໃຈເລື່ອງຄວາມສະອາດເປັນຫຼັກ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວມີຄວາມສຳຄັນເປັນຢ່າງຍິ່ງຕໍ່ການສືບທອດ ແລະ ຮັກສາວັດທະນະທຳໃນການເຮັດອາຫານລາວໃຫ້ເປັນເອກະລັກ ສາມາດນຳໃຊ້ເຂົ້າໃນການດຳລົງຊີວິດປະຈໍາວັນ ພ້ອມທັງສ້າງອາຊີບ ແລະ ລາຍຮັບໃຫ້ຕົນເອງ ແລະຄອບຄົວ ພ້ອມທັງສົ່ງເສີມ ວຽກງານການບໍລິການທາງດ້ານຂະແໜງການທ່ອງທ່ຽວ ໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານນຳອີກດ້ວຍ.
ຈຸດປະສົງ :
- ໃຫ້ນັກຮຽນໄດ້ຮັບຮູ້ເຖິງການຄັດເລືອກວັດຖຸດິບປະເພດຕ່າງໆມາປຸງແຕ່ງ.
- ໃຫ້ນັກຮຽນຮັບຮູ້ເຖິງຫຼັກການຂອງການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວໄດ້ຢ່າງຖືກຕ້ອງຕາມຫຼັກການ ແລະ ຖືກຕາມໂພສະນາການ.
- ໃຫ້ນັກຮຽນໄດ້ຮູ້ເຖິງຂັ້ນຕອນຂອງການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ :
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການນໍາໃຊ້ຫຼັກພາສາລາວ
- ການສື່ສານໃນສະຖານທີ່ເຮັດວຽກ
- ການຮັກສາຄວາມປອດໄພທາງດ້ານອາຫານ ແລະ ປະຕິບັດງານ
- ການນຳໃຊ້ທັກສະຊີວິດ
- ພາສາອັງກິດສໍາລັບການສື່ສານ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດແກງ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດປົ່ນ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດປີ້ງ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດຊຸບ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດແຈ່ວ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດຂົ້ວ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດລາບ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດລວກ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດເຂົ້າໜົມຫວານ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດເຂົ້າໜົມເຄັມ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດເສັ້ນ
- ການປະສານງານລະຫວ່າງຫ້ອງຄົວ ແລະ ຫ້ອງອາຫານ
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫໍພັກໃຫ້ນັກຮຽນທັງຍິງ ແລະ ຊາຍ
- ມີຫ້ອງຮຽນ ແລະ ຫ້ອງປະຕິບັດ ພ້ອມດ້ວຍອຸປະກອນເຄື່ອງໃຊ້ໃນການຮຽນເພື່ອລົງມືປະຕິບັດຕົວຈິງ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
- ຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວປະເພດຕ່າງໆ.
- ສາມາດເຮັດເຂົ້າໜົມຫວານ ແລະ ອາຫານຫວານໄດ້.
- ສາມາດປະກອບອາຊີບເປັນພະນັກງານໃນຮ້ານອາຫານຕ່າງໆ.
- ສາມາດປະກອບທຸລະກິດເປີດຮ້ານອາຫານໄດ້.
ວີທີສະໝັກຮຽນ
– ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ແບບຟອມການສະໝັກສໍາພາດ ຫຼື ສອບເສັງ
– ຂັ້ນຕອນທີ 2: ກອກແບບຟອມສະໝັກ ຫຼື ສອບເສັງ
– ຂັ້ນຕອນທີ 3: ຍື່ນໃບສະໝັກສໍາພາດ ຫຼື ສອບເສັງ
– ຂັ້ນຕອນທີ 4: ຕິດຕາມການສໍາພາດ ຫຼື ສອບເສັງ
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນປະຖົມ
- ຮູບຂະໜາດ 2×3 ຈໍານວນ 2 ໃບ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)