ວິທະຍາໄລ ເຕັກນິກ ປາກປ່າສັກ – ສາຂາ ຜູ້ຊ່ວຍຄົວ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 23, 2020 2020-12-08 9:44ວິທະຍາໄລ ເຕັກນິກ ປາກປ່າສັກ – ສາຂາ ຜູ້ຊ່ວຍຄົວ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ຜູ້ຊ່ວຍຄົວ
ເວລາຮຽນ 3 ເດືອນ (ລະບົບ C1)
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາຜູ້ຊ່ວຍຄົວ ຄືການຮຽນຮູ້ໜ້າທີ່ໃນການສະໜັບສະໜູນການເຮັດວຽກຂອງພໍ່ຄົວ/ແມ່ຄົວໃຫຍ່ ເຊິ່ງມີໜ້າທີ່ໃນການກະກຽມວັດຖຸດິບ ແລະ ເຄື່ອງມືຕ່າງໆ, ການທຳຄວາມສະອາດອຸປະກອນຕ່າງໆພາຍໃນຫ້ອງຄົວ ແລະ ການອຳນວຍຄວາມສະດວກດ້ານອື່ນໆ. ຜູ້ຊ່ວຍຄົວມີຄວາມສຳຄັນຫຼາຍໃນການເພີ່ມປະສິດທິພາບ ແລະ ຄວາມວ່ອງໄວໃນການປະກອບອາຫານ, ເຊິ່ງໜ້າທີ່ນີ້ແມ່ນຊ່ວຍສະໜັບສະໜູນງານທຸກດ້ານໃນຫ້ອງຄົວໄດ້.
ຈຸດປະສົງ :
ໃຫ້ນັກຮຽນໄດ້ຮັບຮູ້ເຖິງການຄັດເລືອກວັດຖຸດິບປະເພດຕ່າງໆມາປຸງແຕ່ງ.
ໃຫ້ນັກຮຽນຮັບຮູ້ເຖິງຫຼັກການຂອງການປຸງແຕ່ງອາຫານໄດ້ຢ່າງຖືກຕ້ອງຕາມຫຼັກການ ແລະ ຖືກຕາມໂພສະນາການ.
ໃຫ້ນັກຮຽນໄດ້ຮູ້ເຖິງຂັ້ນຕອນຂອງການປຸງແຕ່ງ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ :
- ຕ້ອງຮຽນຈົບປະຖົມຂື້ນໄປ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ:
- ການນໍາໃຊ້ພາສາລາວ
- ການສື່ສານໃນສະຖານທີ່ເຮັດວຽກ
- ການຮັກສາຄວາມປອດໄພທາງດ້ານອາຫານ ແລະ ປະຕິບັດງານ
- ການນໍາໃຊ້ທັກສະຊີວິດ
- ພາສາອັງກິດສໍາລັບການສື່ສານ
- ການນຳໃຊ້ເຕັກນິກເຂົ້າໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດຜັກ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດໄຂ່
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດໝາກໄມ້
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດນໍ້າຊຸບ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດນໍ້າສະຕ໋ອກ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດນໍ້າຊອດ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານຫວ່າງ ແລະ ປະເພດສະຫຼັດ
- ການປຸງແຕ່ງແຊນວິດຕ່າງໆ
15. ການປະສານງານລະຫວ່າງຫ້ອງຄົວ ແລະ ຫ້ອງອາຫານ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫໍພັກໃຫ້ນັກຮຽນທັງຍິງ ແລະ ຊາຍ
- ມີຫ້ອງຮຽນ ແລະ ຫ້ອງປະຕິບັດ ພ້ອມດ້ວຍອຸປະກອນເຄື່ອງໃຊ້ໃນການຮຽນເພື່ອລົງມືປະຕິບັດຕົວຈິງ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
- ສາມາດປຸງແຕ່ງອາຫານລາວປະເພດຕ່າງໆ.
- ສາມາດປະສານງານລະຫວ່າງຫ້ອງຄົວ ແລະ ຫ້ອງອາຫານ.
- ຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງນໍ້າຊຸບປະເພດຕ່າງໆ.
- ສາມາດເຮັດວຽກເປັນຜູ້ຊ່ວຍຄົວໃນໂຮງແຮມ ຫຼື ຮ້ານອາຫານ.
ວີທີສະໝັກຮຽນ
– ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ແບບຟອມການສະໝັກສໍາພາດ ຫຼື ສອບເສັງ.
– ຂັ້ນຕອນທີ 2: ກອກແບບຟອມສະໝັກ ຫຼື ສອບເສັງ.
– ຂັ້ນຕອນທີ 3: ຍື່ນໃບສະໝັກສໍາພາດ ຫຼື ສອບເສັງ.
– ຂັ້ນຕອນທີ 4: ຕິດຕາມການສໍາພາດ ຫຼື ສອບເສັງ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນປະຖົມ
- ຮູບຂະໜາດ 2×3 ຈໍານວນ 2 ໃບ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)