ວິທະຍາໄລ ເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບຫຼວງພະບາງ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 24, 2020 2021-01-03 11:39ວິທະຍາໄລ ເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບຫຼວງພະບາງ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການ
ເວລາຮຽນ 3 ປີ (ຊັ້ນກາງ 9+3)
ລາຍລະອຽດ
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ ແຊບ ແລະ ຖືກຕ້ອງຕາມໂພສະນາການ, ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປະສົມເຄື່ອງດື່ມປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍເສີມສ້າງແນວຄດສ້າງສັນໃນການສັນສ້າງອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືໝາກຫົວໃຈຫຼັກຂອງທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ນອກຈາກການບໍລິການ ແລະ ບັນຍາກາດຂອງສະຖານທີ່ ທີ່ຈະສ້າງຄວາມປະທັບໃຈໃຫ້ກັບແຂກ ລົດຊາດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມທີ່ແຊບຊ້ອຍຈະເຮັດໃຫ້ແຂກເພິ່ງພໍໃຈ ແລະ ກັບມາໃຊ້ບໍລິການອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນຮູ້ມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການດ້ານທັກສະກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງອາຫານ-ບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ ໃຫ້ກົງກັບມາດຕະຖານອາຊີບ, ສາມາດນໍາໄປປະຕິບັດວຽກງານໃນວິຊາສະເພາະຢ່າງມີປະສິດທິພາບ ແລະ ແທດເໝາະກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນຮູ້ມີຫົວຄິດປະດິດສ້າງ, ແກ້ໄຂບັນຫາໄດ້ ແລະ ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມລະດັບຕາມທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີມະນຸດສໍາພັນດີ, ມີຄຸນນະທຳ, ຈະລິຍະທຳ ແລະ ຈັນຍາບັນໃນອາຊີບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ :
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ:
- ນໍາໃຊ້ການເມືອງພື້ນຖານ
- ນໍາໃຊ້ພາສາອັງກິດທົ່ວໄປ
- ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບມະນຸດສໍາພັນ
- ນໍາໃຊ້ຄະນິດສາດທົ່ວໄປ
- ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບພາສາລາວ
- ຄອມພິວເຕີ
- ຄວາມຮູ້ກ່ຽວກັບທຸລະກິດໂຮງແຮມ
- ທັກສະແບບມືອາຊີບ
- ການແກ້ໄຂບັນຫາ
- ພາສາອັງກິດສະເພາະໂຮງແຮມ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ
- ບົດບາດຍິງ-ຊາຍ
- ພື້ນຖານກ່ຽວກັບການທ່ອງທ່ຽວ
- ການເຮັດວຽກແບບມືອາຊີບ
- ການໃຫ້ບໍລິການ-ຮັກສາຄວາມສະອາດ
- ການໃຫ້ບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ພື້ນຖານການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ພື້ນຖານການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ແນະນໍາການບໍລິການລູກຄ້າ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
- ນັກສຶກສາທີ່ສອບເສັງໄດ້ພາຍໃນແຜນຈະໄດ້ຮັບເບ້ຍລ້ຽງ.
- ມີເງິນນະໂຍບາຍໃຫ້ກັບນັກສຶກສາທີ່ເຈັບເປັນນອນໂຮງໝໍ ຫຼື ເສຍຊີວິດ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫ້ອງຮຽນ ແລະ ຫ້ອງປະຕິບັດ
- ຖ້າຫາກນ້ອງໆຄົນໃດມີຄວາມຫຍຸ້ງຍາກໃນການເດີນທາງທາງໂຮງຮຽນມີຫໍພັກຍິງ-ຊາຍໃຫ້ແກ່ນັກສຶກສາ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
ເມື່ອຮຽນຈົບສາຂານີ້ແລ້ວ ສາມາດໄປເຮັດວຽກນໍາຮ້ານອາຫານ ແລະ ໂຮງແຮມ.
ສາມາດເປີດຮ້ານອາຫານໃຫ້ບໍລິການລູກຄ້າ.
ສາມາດພັດທະນາສູດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ.
ສາມາດເປັນຄູຝຶກສອນອາຫານ ແລະ ການປຸງແຕ່ງເຄື່ອງດື່ມປະເພດຕ່າງໆ.
ວີທີສະໝັກ
ວີທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ຄຳຮ້ອງຂໍເຂົ້າຮຽນແລ້ວປະກອບຂໍ້ມູນໃຫ້ຄົບຖ້ວນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ນໍາເອົາເອກະສານມາຍື່ນເພື່ອຂໍສໍາພາດ ຫຼື ສອບເສັງ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ສໍາພາດ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 4: ຖ້າຜ່ານການສໍາພາດແລ້ວ ແມ່ນລົງທະບຽນເພື່ອເຂົ້າຮຽນ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ປື້ມສໍາມະໂນຄົວ ຫຼື ບັດປະຈໍາຕົວ ສະບັບກ໋ອບປີ້ (ປື້ມສໍາມະໂນຄົວສາມາດໃຊ້ແທນໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່ໄດ້)
- ຊີວະປະຫວັດນັກຮຽນ
- ຮູບຂະໜາດ 3×4 ຈໍານວນ 2 ໃບ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)