ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງອຸດົມໄຊ – ສາຂາ ປຸງແຕ່ງອາຫານ-ການໂຮງແຮມ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2021-01-04 1:45ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງອຸດົມໄຊ – ສາຂາ ປຸງແຕ່ງອາຫານ-ການໂຮງແຮມ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ປຸງແຕ່ງອາຫານ-ການໂຮງແຮມ
ເວລາຮຽນ 3 ເດືອນ (ລະບົບ C1, C2, C3)
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ ຄືການຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການອາຫານ-ເຄື່ອງດື່ມ ແລະ ວຽກງານດ້ານຕ່າງໆໃນການບໍລິການໃນໂຮງແຮມ ເພື່ອສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີທັກສະຮອບດ້ານ ໃນການປະກອບອາຊີບໃນທຸລະກິດນີ້. ວຽກງານໃນຂະແໜງການບໍລິການຮັບຕ້ອນກໍຄື ວຽກງານທາງດ້ານການໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານ ຖືເປັນອີກໜຶ່ງວຽກງານທີ່ສຳຄັນທີ່ໄດ້ຊ່ວຍຍົກລະດັບຄວາມເພິງພໍໃຈຂອງແຂກຜູ້ມາທ່ຽວຊົມ ແລະ ໃຫ້ເກີດການກັບມາໃຊ້ບໍລິການຊໍ້າອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
-
ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການກົງກັບມາດຖານອາຊີບເພື່ອນຳໄປປະຕິບັດງານວິຊາສະເພາະໄດ້ຢ່າງມີປະສິດທິພາບ ແທດເໝາະກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ.
-
ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຫົວຄິດປະດິດສ້າງ, ແກ້ໄຂບັນຫາໄດ້ ແລະ ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມລະດັບທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
-
ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີມະນຸດສຳພັນດີ, ມີຄຸນນະທຳ, ຈະລິຍະທຳ ແລະ ຈັນຍາບັນໃນອາຊີບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບປະຖົມຂື້ນໄປ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການນໍາໃຊ້ຫຼັກການພາສາລາວ
- ການສື່ສານໃນສະຖານທີ່ເຮັດວຽກ
- ການຮັກສາຄວາມປອດໄພທາງດ້ານອາຫານ ແລະ ປະຕິບັດງານ
- ການນໍາໃຊ້ທັກສະຊີວິດ
- ພາສາອັງກິດສໍາລັບການສື່ສານ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດແກງ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດຊຸບ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດປົ່ນ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດປີ້ງ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດແຈ່ວ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດຂົ້ວ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດລາບ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດລວກ
- ການປຸງແຕ່ງເຂົ້າໜົມຫວານ
- ການປຸງແຕ່ງເຂົ້າໜົມເຄັມ
- ການປຸງແຕ່ງອາຫານປະເພດເສັ້ນ
- ການປະສານງານລະຫວ່າງຫ້ອງຄົວ ແລະ ຫ້ອງອາຫານ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
-
ນັກຮຽນແມ່ນຈະໄດ້ຮັບເງິນເບ້ຍລ້ຽງ
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
– ມີຫໍພັກໃຫ້ນັກສຶກສາຍິງ ແລະ ຊາຍ
– ມີສະຖານທີ່ຫຼີ້ນກິລາ
– ມີຫໍສະໝຸດ ແລະ ຫ້ອງຮຽນຄອມພິວເຕີ
– ມີນະໂຍບາຍ ແລະ ສະຫວັດດີການດີ
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
-
ສາມາດຮູ້ຈັກການກະກຽມອຸປະກອນ, ເຄື່ອງມື ແລະ ວັດຖຸດິບໃນການປຸງແຕ່ງອາຫານ, ດຳເນີນການປຸງແຕ່ງອາຫານແຕ່ລະປະເພດເຊັ່ນ: ອາຫານປະເພດແກງ, ອາຫານປະເພດປົ່ນ, ອາ ຫານປະເພດປີ້ງ, ອາຫານປະເພດຊຸບ ( ລາວ ), ອາຫານປະເພດແຈ່ວ, ອາຫານປະເພດຂົ້ວ, ອາຫານປະເພດລາບ, ອາຫານປະເພດລວກ, ເຂົ້າໜົມຫວານ, ເຂົ້າໜົມເຄັມ ແລະ ອາຫານປະເພດເສັ້້ນ ( ເຂົ້າປຸ້ນ ).
-
ຮູ້ຈັກວິທີການເກັບຮັກສາອາຫານ ແລະ ອຸ່ນຄືນອາຫານປະເພດແກງຕາມຫຼັກອານາໄມ.
- ສາມາດປະກອບອາຊີບເຮັດວຽກຢູ່ຮ້ານອາຫານໄດ້
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ກອກຂໍ້ມູນຜູ້ສະໝັກ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ເລືອກສາຂາທີ່ຕ້ອງການສະໝັກ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ພິມໃບສະໝັກ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 4: ຍື່ນໃບສະໝັກ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 5: ສຳພາດເຂົ້າຮຽນ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນປະຖົມ
- ປະຫວັດນັກຮຽນ 1 ສະບັບ
- ຮູບຂະໜາດ 3×4 ຈໍານວນ 3 ແຜ່ນ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)
- ກ໋ອບປີ້ສໍາມະໂນຄົວ 1 ສະບັບ