ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງສາລະວັນ – ສາຂາ ອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2021-01-04 8:23ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງສາລະວັນ – ສາຂາ ອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ
ເວລາຮຽນ 3 ປີ (ຊັ້ນກາງ 9+3)
ລາຍລະອຽດ
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາອາຫານ ແລະ ການໂຮງແຮມ ຄືການຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການອາຫານ-ເຄື່ອງດື່ມ ແລະ ວຽກງານດ້ານຕ່າງໆໃນການບໍລິການໃນໂຮງແຮມ ເພື່ອສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີທັກສະຮອບດ້ານ ໃນການປະກອບອາຊີບໃນທຸລະກິດນີ້. ວຽກງານໃນຂະແໜງການບໍລິການຮັບຕ້ອນກໍຄື ວຽກງານທາງດ້ານການໂຮງແຮມ ແລະ ຮ້ານອາຫານ ຖືເປັນອີກໜຶ່ງວຽກງານທີ່ສຳຄັນທີ່ໄດ້ຊ່ວຍຍົກລະດັບຄວາມເພິງພໍໃຈຂອງແຂກຜູ້ມາທ່ຽວຊົມ ແລະ ໃຫ້ເກີດການກັບມາໃຊ້ບໍລິການຊໍ້າອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການດ້ານທັກສະກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການອາຫານເຄື່ອງດື່ມໃຫ້ກົງກັບມາດຕະຖານອາຊີບ ສາມາດນໍາໄປປະຕິບັດວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຢ່າງມີປະສິດທິພາບ ແລະ ແທດເໝາະກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດແຮງງານ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມີຫົວຄິດປະດິດສ້າງ, ແກ້ໄຂບັນຫາໄດ້ ແລະ ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນມມີມະນຸດສໍາພັນດີ, ມີຄຸນະທໍາ, ຈະລິຍະທໍາ ແລະ ຈັນຍາບັນໃນອາຊີບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ວິຊາການເມືອງ
- ວິຊາພາສາອັງກິດ
- ວິຊາຄະນິດສາດ
- ວິຊາຟິຊິກສາດ
- ວິຊາເຄມີພຶ້ນຖານ
- ວິຊາພາສາລາວ
- ວິຊາເຕັກນິກການພົວພັນ
- ວິຊາທຸລະກິດພຶ້ນຖານ
- ວິຊາສິນລະປະວັດທະນະທໍາລາວ
- ວິຊາເຄື່ອງໃຊ້ຫ້ອງການ
- ວິຊາວັດສະດຸ ແລະ ອຸປະກອນປຸງແຕ່ງ
- ວິຊາການປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວຫວານ
- ວິຊາແກະສະຫຼັກຜັກ ແລະ ໝາກໄມ້
- ວິຊາຕົກແຕ່ງດອກໄມ້
- ວິຊາພາສາອັງກິດສະເພາະ
- ວິຊາການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ວິຊາໂພສະນາການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ວິຊາການເກັບຮັກສາອາຫານ
- ວິຊາການໂຮງແຮມ
- ວິຊາການຕົກແຕ່ງອາຫານ
- ວິຊາການຈັດສະແດງອາຫານ
- ວິຊາຄວາມສະອາດ ແລະ ສຸຂະອະນາໄມ
- ວິຊາສິນລະປະການໃຫ້ບໍລິການ
- ວິຊາຄອມພິວເຕີ້
- ວິຊາການຜະລິດເຄື່ອງດື່ມ
- ວິຊາວຽກໃບຕອງ
- ວິຊາພັດທະຄານ ແລະ ການຈັດງານລ້ຽງ
- ວິຊາສຶກສາໂຄງການ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
- ມີອຸປະກອນການຮຽນ-ການສອນໃນພາກປະຕິບັດ.
- ມີວັດດຸດິບໃນການຮຽນກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງອາຫານ ຫຼື ການບໍລິການໃຫ້ແກ່ນັກສຶກສາ.
- ມີເອກະສານການຮຽນ.
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫ້ອງຮຽນສໍາລັບພາກທິດສະດີ
- ມີຫ້ອງຄອມພິວເຕີ້
- ມີຫ້ອງຄົວ ແລະ ອຸປະກອນຮັບໃຊ້ບາງຈໍານວນ
- ມີຫ້ອງອາຫານທີ່ສາມາດຮັບຈັດງານລ້ຽງ
- ມີຫ້ອງພັກສໍາລັບການຮຽນພາກປະຕິບັດ
- ມີພະແນກຕ້ອນຮັບ
- ໂຕະເຄົ້າເຕີ້ ສໍາລັບການຮຽນການບໍລິການພາກສ່ວນໜ້າ
- ມີຫ້ອງຊັກລີດ
- ມີຫ້ອງປະຊຸມສໍາລັບການຈັດງານລ້ຽງ ແລະ ກອງປະຊຸມຕ່າງໆ ນ
- ອຸປະກອນເຄື່ອງໃຊ້ ທຽບເທົ່າກັບໂຮງແຮມທົ່ວໄປທີ່ຜູ້ຮຽນສາມາດນໍາໃຊ້ໃນເວລາປະຕິບັດຕົວຈິງ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
– ສາມາດປະກອບອາຊີບເຮັດວຽກຢູ່ຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້
– ສາມາດເຮັດທຸລະກິດເປີດຮ້ານອາຫານເປັນຂອງຕົນເອງ
– ສາມາດໃຫ້ບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມໃຫ້ແກ່ລູກຄ້າ
– ຮູ້ຈັກວິທີການຈັດງານລ້ຽງສ້າງສັນ
– ເຮັດເຄື່ອງດື່ມໄດ້
– ຮູ້ຖະໜອມອາຫານ ແລະ ແກະສະຫຼັກໝາກໄມ້ເປັນລວດລາຍຕ່າງໆ
– ສາມາດປຸງແຕ່ງອາຫານຄາວ ແລະ ອາຫານຫວານ
ວີທີສະໝັກ
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ເຂົ້າມາພົວພັນເອົາແບບຟອມຕາມໂມງລັດຖະການ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ປະກອບເອກະສານຕາມທີ່ແບບຟອມ, ພ້ອມກອບປີ້ເອກະສານທີ່ກ່ຽວຂ້ອງເຊັ່ນ: ໃບປະກາດ, ໃບຄະແນນ, ປຶ້ມສະມະໂນຄົວ, ໃບຢັ້ນຢືນທີ່ຢູ່, ຮູບຂະໜາດ 4×6 ຈໍານວນ 4 ໃບ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ເຂົ້າສໍາພາດ, ສອບເສັງ (ສໍາລັບສາຂາ: ໄຟຟ້າເຕັກນິກ,ສ້ອມແປງທົ່ວໄປ).
- ຂັ້ນຕອນທີ 4: ຄັດເລືອກ, ແຈ້ງລາຍຊື່ຜູ້ທີ່ຜ່ານການຄັດເລືອກ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ໃບຄໍາຮ້ອງຂໍເຂົ້າຮຽນ
- ຊີວະປະຫວັດນັກຮຽນ
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນຕົ້ນ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ໃບຄະແນນ
- ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່ ແລະ ປື້ມສໍາມະໂນຄົວ
- ຮູບຂະໜາດ 3×4 (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ) ຈໍານວນ 6 ໃບ