ວິທະຍາໄລເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບ ສະຫວັນນະເຂດ – ສາຂາ ບໍລິຫານການທ່ອງທ່ຽວ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2021-01-04 8:16ວິທະຍາໄລເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບ ສະຫວັນນະເຂດ – ສາຂາ ບໍລິຫານການທ່ອງທ່ຽວ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ບໍລິຫານການທ່ອງທ່ຽວ
ເວລາຮຽນ 3 ປີ (ຊັ້ນສູງ 12+3)
ລາຍລະອຽດ
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາການບໍລິຫານການທ່ອງທ່ຽວ ຄືການຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການບໍລິຫານ ການຈັດການເດີນທາງ ໃຫ້ກັບນັກທ່ອງທ່ຽວທັງພາຍໃນແລະ ນອກປະເທດ, ລວມທັງການຈັດຫາ ແລະ ປະສານງານກັບບັນດາຜູ້ສະໜອງກໍຄືໂຮງແຮມ, ຮ້ານອາຫານ ແລະ ສະຖານທີ່ທ່ອງທ່ຽວຕ່າງໆທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ ເພື່ອຈັດແຜນການທ່ອງທ່ຽວໃຫ້ແກ່ລູກຄ້າ. ການທ່ອງທ່ຽວເປັນອຸດສະຫະກຳທີ່ມີຄວາມສຳຄັນເປັນຢ່າງຍິ່ງຕໍ່ການຂັບເຄື່ອນເສດຖະກິດພາຍໃນຊາດ ກໍຄືເສດຖະກິດພາຍໃນທ້ອງຖິ່ນ ເພື່ອສ້າງລາຍຮັບ ແລະ ຄວາມເປັນຢູ່ທີ່ດີຂຶ້ນໃຫ້ແກ່ປະຊາຊົນລາວ.
ຈຸດປະສົງ :
- ເພື່ອຜະລິດບຸກຄະລາກອນທີ່ມີຄວາມຮູ້ຄວາມສາມາດໃນວິຊາ ບໍລິຫານການທ່ອງທ່ຽວ ລະດັບອາຊີວະສຶກສາ ແລະ ສາມາດນຳຄວາມຮູ້ໄປໃຊ້ໃນການປະກອບອາຊີບໄດ້ເປັນຢ່າງດີ.
- ເພື່ອຜະລິດບຸກຄະລາກອນທີ່ມີຄວາມຮູ້ເລິກເຊິ່ງທາງວິຊາການ ແລະ ເຕັກໂນໂລຊີ ອັນທັນສະໄໝ, ເພື່ອນຳໄປໃຊ້ໃນການປະຕິບັດງານວິຊາສະເພາະກ່ຽວກັບການວິເຄາະແຜນຍຸດທະສາດໃນພາກບໍລິການ ໂດຍສະເພາະທຸລະກິດທີ່ກ່ຽວຂ້ອງກັບໂຮງແຮມ ແລະ ການທ່ອງທ່ຽວ ເພື່ອໃຫ້ສອດຄ່ອງກັບຄວາມຕ້ອງການຂອງຕະຫຼາດ ແລະ ການແປ່ຽນແປງຂອງສະພາບເສດຖະກິດສັງຄົມໃນປັດຈຸບັນ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນປາຍ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການເມືອງ
- ຄອມພິວເຕີທົ່ວໄປ
- ພູມສາດ ແລະ ປະຫວັດສາດ
- ຫຼັກການບໍລິຫານໂຮງແຮມ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ
- ການພັດທະນາສົ່ງເສີມການທ່ອງທ່ຽວແບບຢັ້ງຢືນ
- ການບໍລິຫານຊັບພະຍາກອນມະນຸດ
- ລາວສຶກສາ
- ບັນຊີວິສະຫະກິດ
- ພາສາອັງກິດເພື່ອການທ່ອງທ່ຽວ
- ຈິດຕະວິທະຍາ
- ເສດຖະສາດເບື້ອງຕົ້ນ
- ການຕະຫຼາດເພື່ອການໂຮງແຮມ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ
- ການຄ້າລະຫວ່າງປະເທດ
- ການບໍລິການສ່ວນໜ້າ
- ພາສີ-ອາກອນ
- ຄອມພິວເຕີທຸລະກິດ
- ພາສາອັງກິດເພື່ອການສື່ສານ
- ທຸລະກິດພາກບໍລິການທົ່ວໄປ
- ທຸລະກິດໂຮງແຮມ ແລະ ເຮືອນພັກ
- ການນຳທ່ຽວ (ມັກກຸເທດ)
- ມະນຸດສໍາພັນ
- ການຄວບຄຸມຕົ້ນທຶນອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ກົດໝາຍການທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ໂຮງແຮມ
- ອຸດສາຫະກໍາການໂຮງແຮມ ແລະ ທ່ອງທ່ຽວ
- ການທ່ອງທ່ຽງເຊິງນິເວດ
- ພຶດຕິກໍານັກທ່ອງທ່ຽວ
- ການບໍລິຫານເວລາ
- ທິດສະດີການຂຽນບົດສຶກສາໂຄງການ
- ຄວາມຮູ້ກ່ຽວກັບອາຊຽນ
- ການເງິນທຸລະກິດ
- ການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ການພັດທະນາບຸກຄະລາກອນ
- ການທ່ອງທ່ຽວອາຊຽນ ແລະ ສາກົນ
- ການພັດທະນາຊົນນະບົດກັບການທ່ອງທ່ຽວ
- ຜະລິດຕະພັນພື້ນເມືອງຂອງທີ່ລະນຶກ
- ຫຼັກການວາງແຜນ
- ລົງຝຶກງານ 8 ອາທິດ
- ຂຽນບົດສືກສາໂຄງການ
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫ້ອງຮຽນ ແລະ ຫ້ອງປະຕິບັດ
- ຖ້າຫາກນ້ອງໆຄົນໃດມີຄວາມຫຍຸ້ງຍາກໃນການເດີນທາງທາງໂຮງຮຽນມີຫໍພັກຍິງ-ຊາຍໃຫ້ແກ່ນັກສຶກສາ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
– ພາຍຫຼັງຮຽນຈົບຜູ້ຮຽນສາມາດ ການກຳນົດອົງປະກອບຂອງການທ່ອງທ່ຽວພາຍໃນປະເທດ
– ສາມາດເປັນໄກ້ນໍາທ່ຽວ
– ສາມາດວາງແຜນການນໍາທ່ຽວທັງພາຍໃນ ແລະ ສາກົນ
– ມີຄວາມຮູ້າງດ້ານການບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
– ສາມາດສົ່ງເສີມ ແລະ ພັດທະນາການທ່ອງທ່ຽວໄດ້
– ສາມາດເຮັດວຽກກັບບໍລິສັດທ່ອງທ່ຽວໄດ້
ວີທີສະໝັກ
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ1: ຊື້ຄຳຮ້ອງຂໍເຂົ້າຮຽນແລ້ວປະກອບຂໍ້ມູນໃຫ້ຄົບຖ້ວນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ນໍາເອົາເອກະສານມາໃຫ້ທາງວິທະຍາໄລກວດສອບ ຄວາມຖືກຕ້ອງ ແລະ ຄົບຖ້ວນຂອງຂໍ້ມູນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ຫາກເອກະສານຄົບຖ້ວນແລ້ວແມ່ນເຂົ້າສຳພາດເຂົ້າຮຽນ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 4: ລໍຖ້າລາຍຊື່ສໍາພາດ ແລະ ລົງທະບຽນເຂົ້າຮຽນ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນປາຍ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
- ປື້ມຕິດຕາມການຮຽນຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນປາຍ (ຕົ້ນສະບັບ ພ້ອມກັອບປີ້ສີ).
- ປະຫວັດນັກສຶກສາ (ຕົ້ນສະບັບ ພ້ອມກັອບປີ້ສີ).
- ສຳມະໂນຄົວ (ຕົ້ນສະບັບ ພ້ອມກັອບປີ້ສີ)
- ຮູບສີ (ຂະໜາດ 3 x 4) ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ 12 ໃບ.