ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງເຊກອງ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການ – ລາຍລະອຽດ
ເດືອນກັນຍາ 29, 2020 2021-01-18 7:39ໂຮງຮຽນເຕັກນິກ-ວິຊາຊີບແບບປະສົມ ແຂວງເຊກອງ – ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການ – ລາຍລະອຽດ
ສາຂາ ການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການ
ເວລາຮຽນ 2 ປີ (ຊັ້ນກາງ 12+2)
ລາຍລະອຽດ
ຄວາມໝາຍ ແລະ ຄວາມສຳຄັນ :
ການຮຽນໃນສາຂາປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືການຮຽນຮູ້ວິທີການປຸງແຕ່ງອາຫານທີ່ ແຊບ ແລະ ຖືກຕ້ອງຕາມໂພສະນາການ, ຮຽນຮູ້ກ່ຽວກັບການປະສົມເຄື່ອງດື່ມປະເພດຕ່າງໆ ໂດຍເສີມສ້າງແນວຄດສ້າງສັນໃນການສັນສ້າງອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມຕ່າງໆ. ການປຸງແຕ່ງອາຫານ ແລະ ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ ຄືໝາກຫົວໃຈຫຼັກຂອງທຸລະກິດຮ້ານອາຫານ ນອກຈາກການບໍລິການ ແລະ ບັນຍາກາດຂອງສະຖານທີ່ ທີ່ຈະສ້າງຄວາມປະທັບໃຈໃຫ້ກັບແຂກ ລົດຊາດອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມທີ່ແຊບຊ້ອຍຈະເຮັດໃຫ້ແຂກເພິ່ງພໍໃຈ ແລະ ກັບມາໃຊ້ບໍລິການອີກຄັ້ງ.
ຈຸດປະສົງ :
- ສ້າງໃຫ້ຜູ້ຮຽນຮູ້ມີຄວາມຮູ້, ມີທັກສະອາຊີບ ແລະ ປະສົບການດ້ານທັກສະກ່ຽວກັບການປຸງແຕ່ງ ແລະ ການບໍລິການ.
- ເພື່ອໃຫ້ມີຄວາມສາມາດປະຕິບັດໜ້າທີ່ວຽກງານດ້ານວິຊາສະເພາະຕາມລະດັບຕາມທີ່ຕົນຮຽນຈົບ.
ເງື່ອນໄຂຜູ້ເຂົ້າຮຽນກ່ຽວຂ້ອງ:
- ຕ້ອງຮຽນຈົບມັດທະຍົມຕອນປາຍ ຫຼື ທຽບເທົ່າ
ວິຊາຮຽນທີ່ກ່ຽວຂ້ອງ :
- ການກະກຽມ ແລະ ການປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ
- ການນຳໃຊ້ເຄື່ອງມື ແລະ ຂະບວນການຕ່າງໆທາງທຸລະກິດ
- ການປະກອບທຸລະກິດສຳລັບອຸສາຫະກຳການທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ບໍລິການ
- ການນຳໃຊ້ອຸປະກອນສື່ສານສຳລັບກາ່ນທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ການບໍລິການທອ່ງທ່ຽວ
- ການບຳລຸງຮັກສາຄວາມສະອາດ ແລະ ສຸຂະອະນາໄມໃນບ່ອນເຮັດວຽກ
- ການພັດຖະນາລູກຄ້າທາງດ້ານອຸສະຫະກຳການທ່ອງທ່ຽວ ແລະ ບໍລິການ
- ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມ,
- ການເຮັດວຽກກັບເພື້ອນຮ່ວມງານ ແລະ ລູກຄ້າ
- ການດຳເນີນການປຸງແຕ່ງອາຫານ
- ການວາງແຜນບໍລິການຈັດສົ່ງອາຫານ ແລະ ການຈັດງານລ້ຽງ
- ການສ້າງການບໍລິການໃຫ້ແກ່ລູກຄ້າຢ່າງມີປະສິດທິພາບ
- ການກະກຽມເຂົ້າຈີ່ເຄັກເຂົ້າໜົມປະເພດອົບ ແລະ ອາຫານຫວານຂັ້ນພື້ນຖານ
- ການບໍລິການເຄື່ອງດື່ມໃນບາເຫຼົ້າ
ນະໂຍບາຍຕ່າງໆ:
-
ນັກສຶກສາແມ່ນໄດ້ຮັບເບ້ຍລ້ຽງ (ສໍາລັບນັກສຶກສາໃນແຜນ).
ສິ່ງອໍານວຍຄວາມສະດວກ:
- ມີຫໍພັກໃຫ້ກັບນັກສຶກສາຍິງ-ຊາຍ
- ມີຫອ້ງຮຽນ
- ຫ້ອງຄົວຝຶກງານ
- ອຸປະກອນການໃຊ້ໃນຫ້ອງຄົວ ແລະ ສະຖານທີ່ຮຽນຕ່າງໆ.
ຄວາມຮູ້ ແລະ ທັກສະພາຍຫຼັງການຮຽນຈົບ:
- ສາມາດແນະນໍາກ່ຽວກັບຫຼັກການພື້ນຖານໃນການປຸງແຕ່ງ
- ກະກຽມ ແລະ ປຸງແຕ່ງອາຫານລາວ-ສາກົນ
- ກະກຽມ ແລະ ປຸງແຕ່ງອາຫານຫວານຂັ້ນພື້ນຖານ
- ວາງແຜນບໍລິການຈັດສົ່ງອາຫານ ແລະ ການຈັດງານລ້ຽງ
- ບໍລິການອາຫານ ແລະ ເຄື່ອງດື່ມ
- ບໍລິການເຄື່ອງດື່ມໃນບາເຫຼົ້າ
- ສາມາດປະກອບອາຊີບຢູ່ຮ້ານອາຫານ ຫຼື ໂຮງແຮມໄດ້
- ສາມາດເປີດຮ້ານອາຫານເປັນຂອງຕົນເອງໄດ້
ວີທີສະໝັກ
ວິທີສະໝັກຮຽນ
- ຂັ້ນຕອນທີ 1: ຊື້ຄໍາຮ້ອງສະໝັກເຂົ້າຮຽນດ້ວຍຕົນເອງ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 2: ປະກອບເອກສານໃຫ້ຄົບຖ້ວນ ແລະ ຖືກຕ້ອງ.
- ຂັ້ນຕອນທີ 3: ຢືນເອກະສານ ແລະ ສໍາພາດ (ຕາມກໍານົດເວລາ).
- ຂັ້ນຕອນທີ 4: ລໍຖ້າຜົນການສໍາພາດ ແລະ ລົງທະບຽນເຂົ້າຮຽນ.
ເອກະສານປະກອບການສະໝັກຮຽນມີ:
- ສໍາເນົາໃບປະກາດສະນີຍະບັດຈົບຊັ້ນມັດທະຍົມຕອນປາຍຫຼື ທຽບເທົ່າ·
- ໃບຄະແນນ
- ຊີວະປະຫວັດນັກຮຽນ
- ໃບຢັ້ງຢືນທີ່ຢູ່
- ໃບຢັ້ງຢືນສຸຂະພາບ
- ຕ້ອງມີໃບອະນຸຍາດຈາກກົມກອງ (ກໍລະນີເປັນພະນັກງານ)
- ສໍາເນົາປື້ມສໍາມະໂນຄົວ 1 ສະບັບ
- ຮູບຂະໜາດ 3×4 ຈໍານວນ 6 ໃບ (ຖ່າຍບໍ່ເກີນ 3 ເດືອນ)